Wednesday, November 12, 2008

Läti uudis 22.02.2007 00:01 Uudised pärinevad Valka ajalehest Ziemellatvija Kommenteeri | Loe kommentaare Tiiki kukkus kummaline objekt

Hiljuti avastati Karki vallas ühe talu tiigi jääst 90 cm läbimõõdu ja kuue sümmeetriliselt paikneva justkui kiirega auk, mis kahe päeva vältel ei jäätunud. Oletatakse, et tiiki kukkunud objekt pidi olema tuline. Võimalikuks peetakse nii meteoriiti kui raketi või lennuki küljest kukkunud tükki.

Üks Läti tuntud ekstrasenss ütles, et tiigi ümbruses on kõikuv radioaktiivsus. Valka tuletõrje- ja päästebrigaadi esindaja oli pealtnägijate sõnul pärast mõõtmisi silmanähtavalt ärev, soovitades kellelgi kaaliumjodiidi tablette võtta ja sündmuspaigal seljas olnud rõivad metallkasti peita.

Hiljem selgus, et aparaadid on rikkis. Pärastised kordusmõõtmised näitasid, et hirmuks pole põhjust.

Talu peremees on väidetavalt nõuks võtnud tõde selgitada ja oma kuludega korraldanud tuukrite töö, misjärel olevat selge, et tiigi põhjas on lehtrikujuline auk.

Anomaalsete nähtuste keskuse UFOlats esindajad käisid sündmuskohal laupäeval. Nende hinnangul inimestele ega keskkonnale mingit ohtu pole. Salapärane objekt pakub neile suurt huvi, olukorraga tutvumise järel oli neil rohkem küsimusi kui vastuseid. Täpsemaid selgitusi lubavad nad kahe nädala pärast.

http://www.valgamaalane.ee/260207/esileht/varia/25008971.php

No comments: