Saturday, May 29, 2010

Taevas liikus tundmatu objekt

Postimees 07.10.2004

Pealtnägijate kirjeldusel liikus Olustvere valla madalas taevas lennuki kombel tulesid plingitav, kuid lisaks taeva poole prožektorivihke saatev nähtamatu objekt, kirjutab Sakala.

Möödunud reede õhtul kella üheksa ja kümne vahel Ülde külas seletamatu nähtuse tunnistajaks olnud noor naine rääkis, et oli parasjagu sõitnud autoga, kui tähelepanu tõmbasid valgusvihud taevas.

«Tükk maad eemal, kaugust kahjuks hinnata ei oska, märkasin vilkuvaid tulesid, mille kohalt tõusid kolm valgussammast,» meenutas ta.

Tema sõnul meenutasid sambad prožektorivihke, olles koonuse kujuliselt alt kitsad ja ülevalt laiemad. Omapärane oli asjaolu, et nende valgusvihkude ülemine osa lõppes kui lõigatult.

«Objekt püsis tükk aega paigal ja oli umbes vaid puulatvade kõrgusel,» lausus ta.

Kirjelduste kohaselt liikus tundmatu lendav objekt Ülde külast suunaga Kolga-Jaani poole. Kolga-Jaani lähedal oli valgusvihku märganud väljakutsel olnud kiirabibrigaad.

Ühe meediku sõnul oli tema aga näinud horisontaalset valgusvihtu — justkui oleks lennuki sabast paiskunud põleva kütuse juga. See valgussaba oli erakordselt erk, hoopis erksam, kui jätab tavaline lennuk jälje enda järel taevasse.

Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke lausus, et tänavu suvel märgati Türi ja Paide kandis kolmnurkseid objekte, mis kujult meenutasid lapikuid, radarile nähtamatuid USA hävituslennukeid Stealth.

«Ka siis nähti vilkuvaid tulesid ja prožektorivihke,» lausus ta. «Muide, eelmisel kümnendil teatati Madalmaades ligi 2000 sellise objekti vaatlusest.»

Äsja Viljandimaa kohal lennanud objekt võiski Volke hinnangul olla mitte n.-ö. klassikaline ufo mujalt ilmaruumist, vaid pigem lääne päritoluga salajane objekt.

«Meie maailmas on jõukeskusi ja tegijaid, keda ma naljatamisi nimetan meie aja kapten Nemoks,» lisas Volke.

No comments: