Saturday, May 29, 2010

NATO hävitajad otsisid saladuslikku Eesti õhuruumi rikkujat

Postimees 0nline 26.08.2005

Baltikumi õhuruumi turvavad Saksa hävitajad otsisid kolmapäeva õhtul mitu tundi Eesti õhuruumi rikkujat, kirjutab SL Õhtuleht.

Georgi Kokošinski kaitsejõudude peastaabi teavitusosakonnast ütles, et õhusuveräänsuskeskus fikseeris kolmapäeval Vaindloo saare lähistel liikuva objekti, mis liikus põhjast lõunasse ja sisenes Eesti õhuruumi.

Kokošinski sõnul viitavad objekti väike liikumiskiirus ja madal kõrgus sellele, et tegemist polnud sõjalise lennuvahendiga. Kuna objekt lendas väga madalalt, kadus see radari vaateväljast. Tuvastusmissioon tühistati ja lennukid suundusid tagasi Leetu.

Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke sõnul tulevad vahel atmosfääri madalamatesse kihtidesse päikeseplasma osad või komponendid, mis võivad radaritele anda päris huvitavaid signaale.

Volke ei oska öelda NATO radarite füüsilisi ja tehnilisi parameetreid, kuid oletab, et need võivad fikseerida ka lühiajalisi linnuparvede kogunemisi ja hajumisi.

Kui riigi- ja õhukaitsesüsteemid ei kinnita, et tegemist oli mingi konkreetse objektiga, siis see jääbki kuskile ufo, loodusanomaalia ja plasmaprotsessi vahele, oletas Volke.

No comments: