Friday, May 24, 2013

Jaapani peaminister eitas hirmu kummituste ees

Jaapani valitsus lükkas ümber meedia väited, nagu keelduks peaminister Shinzō Abe kolima valitsusjuhi residentsi, kuna kardab kummitusi.

Möödunud aasta lõpus peaministrina tööle asunud Abe pole tänaseni kolinud Tokyo kesklinnas asuvasse 11-toalisse residentsi. Jaapani meedia on viidanud, et selle põhjuseks on residentsi kummituste maja maine, vahendas uudisteagentuur AFP.
Praegune residents asub 1929. aastal ehitatud esimese residentsi kohal, kus ajaloo leidis aset mitmeid veriseid intsidente ja tapmisi. Näiteks 1932. aastal tapeti seal tollane peaminister Tsuyoshi Inukai, seitse aastat hiljem aga mõrvati riigipöörde käigus mitu ministrit ja ametnikku.  
Ka mitmed Abe eelkäijad on nimetanud seda ebameeldivaks paigaks. Näiteks Jun'ichirō Koizumi ütles avalikult, et kardab seal üksinda viibida, tema eelkäija Yoshirō Mori aga väitis korduvalt, et seal kummitab. Samuti on mitmed esileedid keeldunud seal elamast.
Jaapani opositsioon on viidanud, et kuna Abe pole endiselt residentsi kolinud, võib see hädaolukorras takistada kiiret reageerimist. Seejuures saatis opositsioon Abele ka ametliku järelpärimise, miks valitsusjuht pole residentsi kolinud.
Valitsus teatas oma tänases vastuses, et väited, nagu ei koliks Abe residentsi kummituste pärast, ei vasta tõele.

No comments: